Het is nu 17 apr 2014 08:08

Bezoek onze chat!


Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 72 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: meerschuim
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 01:15 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2010 03:39
Berichten: 2603
Woonplaats: Zuidwolde (DR)
wat is het voordeel of misschien wel nadeel van meerschuim ? *EDIT* iemand ervaring met corncob pijpen, hoelang gaan die bijvoorbeeld mee ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 02:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 apr 2010 21:18
Berichten: 1361
zou gewoon voor een mooie bruyere gaan,
geen meerschuim of corncob...


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 07:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 28 sep 2009 13:12
Berichten: 2527
Corncobs kunnen voor zover ik weet jaren meegaan als je ze goed behandelt. Ik heb de mijne hardhandig gesloopt, dus ik heb daar geen directe ervaring mee. Meerschuim heb ik helemaal geen ervaring mee. Heeft me ook nooit aangetrokken, zo'n duur wit breekbaar ding. Ik vind ze vaak ook niet echt mooi, dus dan houdt 't op. Maar misschien ooit.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 13:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 feb 2009 17:17
Berichten: 5135
Woonplaats: Sittard
In geval van corncobs: goedkoop en doorgaans redelijk smakend zijn de voornaamste voordelen. Nadeel is dat ze beperkt meegaan. Hoe lang lijkt enorm te verschillen, er zijn mensen die zo'n ding na 2 keer roken kunnen weggooien, ik doe er doorgaans tocg jaren mee (maar dan niet dagelijks of zelfs maar wekelijks roken. Toen ik ze veel rookte deed ik er altijd nog tussen een half en een heel jaar mee.

Meerschuim is een lang en ingewikkeld verhaal; er bestaat slecht meerschuim (geperst en gelijmd) en goed meerschuim, en het is niet zo heel eenvoudig om die twee van elkaar te onderscheiden; ze zijn er hetzelfde uit, alleen is de een wat zwaarder dan de ander, maar dat merk je ook alleen als je een echte en een geperst meerrschuimen pijp naast elkaar hebt. In feite is het een kwestie van op de verkoper vertrouwen; weet die waar hij het over heeft, en zijn anderen positief over hem? Er zijn volgens mij via internet door een anatal forum leden goeie meerschuimen pijpen gekocht. Ik heb zelf een reeks meerschuim pijpen, en daarvan is er eentje redelijk, en eentje echt geweldig. De andere drie bij nader inzien niet zo...

_________________
Groet, Janneman

youtube pijp-rook-filmpjes: http://www.youtube.com/user/oeoek1?feature=mhee
mijn 'pijpenboek': http://members.home.nl/j.kusters/PIJPENBOEK.htm
mijn pijpenrek: http://www.pijprokersforum.nl/viewtopic.php?f=41&t=1822


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 18:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2010 03:39
Berichten: 2603
Woonplaats: Zuidwolde (DR)
dank u allen waarde medepijprokers. toch eens een corncob aanschaffen, toch interesant om te zien hoelang die goed te roken blijft als ik hem (bijna) dagelijk zal gaan gebruiken ( op het werk )


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 18:06 
Offline
Moderateur
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 maart 2009 17:46
Berichten: 1858
Woonplaats: Heerlerheide
Koop ze niet bij deoudeleeuw! Dure rommel. Eentje wilde niet roken en de andere was na een keer roken ook al kapot... (7,50 euro)

_________________
http://marktplaats.puffaway.nl/ - goedkope occasion pijpen voor ieder wat wils


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 18:10 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 sep 2010 03:39
Berichten: 2603
Woonplaats: Zuidwolde (DR)
wist niet eens dat ze ze daar hadden :lol:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 30 sep 2010 19:33 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Het voordeel van meerschuim is dat ze prachtig verkleuren naarmate je het rookt, het nadeel is dat ze kwetsbaar zijn. Die kwetsbaarheid verdwijnt voor een gedeelte wanneer de pijp begint te verkleuren.
Een kwalitatief goede meerschuim rookt erg lekker. Ze zijn inderdaad niet goedkoop bij aanschaf.
Koop alleen als er ook zo'n beschermend doosje bijzit.

Ik weet niet of je al lang pijp rookt. Mocht dat nog relatief kort zijn, dan zou ik eerst zorgen dat je een aantal bruyere pijpen bij elkaar krijgt.
Je kan altijd later nog eens kijken.
Toch voorspel ik je dat het altijd blijft kriebelen.

Op 2 kalabassen na zitten al mijn meerschuimen in zo'n "vioolkistje". Een aantal heb ik bij Van Renssen in Delft gekocht. Ten opzichte van b.v. de Graaff in den Haag vind ik hun aanbod redelijker van prijs.
Het zijn uitsluitend normale modellen die ik heb , dus geen koppen of zo. En altijd tenminste een middelgroot model met een behoorlijk dikke wand.

O, nog 1 ding in de meeste in Nederland verkrijgbare pijpen zit er een schroefdraad in de steel en dat schroefdraad is kwetsbaar.
Er bestaan merken die een soort push-in systeem hebben, daar zou ik nu voorkeur voor hebben.

Eigenlijk door te lezen wat Janneman over dit onderwerp heeft getikt op dit Forum weet je voldoende om te beslissen of je ooit zoiets aanschaft.
Door te reageren op jouw vraag wilde ik eigenlijk alleen maar aangeven dat er meer liefhebbers van zo'n pijp zijn.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 mei 2011 15:30 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Gisteren en vanavond ook weer eens een meerschuim van stal gehaald.
Ik heb er 3 van het merk Altinay, allen bij de Graaff in den Haag gekocht. Deze waren het duurste (tussen 300 en 500 euro) maar blijken kwalitatief wel de betere.
Ze zijn zorgvuldiger afgewerkt, de verbinding tussen steel en pijp is duurzamer, alhoewel het mondstuk ook bij deze duurdere wat mij betreft dunner kan.
Alle drie zijn filter pijpen.
De koollaag houd ik aan de minimale kant. Over het algemeen rook ik een pijp aan de droge kant, wat dat betreft zijn filters niet aan mij besteed.
Echter na afloop van de rookbeurt viel me op dat het filter nagenoeg droog was, droger dan na het gebruik met een houten exemplaar.
De meerschuimen die ik gisteren rookte was er een waar ik al een jaar of 4 met een zekere regelmaat uit rook, meerschuim is zeer poreus en zelfs na zoveel roken blijkt het materiaal het vocht nog steeds op te nemen.

Meerschuim rookt trouwens heerlijk, echt een materiaal om 1 soort tabak uit te roken. Ergens op een site over meerschuim las ik dat er in latakiatabak bepaalde olieen zitten die aan meerschuim op den duur een fraaie caramel achtige kleur geven.
Uiteindelijk wordt meerschuim glanzend zwart, maar dan moet je over een lange adem beschikken en er zorgvuldig mee omgesprongen zijn.

Slechts 1x heb ik er zo eentje gezien en dat betrof een meerschuim van de vader van De Graaf. Als een kostbaar relekwie kwam deze uit het kistje.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 mei 2011 17:21 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jun 2010 13:12
Berichten: 4789
janneman schreef:
Meerschuim is een lang en ingewikkeld verhaal; er bestaat slecht meerschuim (geperst en gelijmd) en goed meerschuim, en het is niet zo heel eenvoudig om die twee van elkaar te onderscheiden; ze zijn er hetzelfde uit, alleen is de een wat zwaarder dan de ander, maar dat merk je ook alleen als je een echte en een geperst meerrschuimen pijp naast elkaar hebt.


Bij een nieuwe meerschuimpijp is het erg eenvoudig om geperst meerschuim te onderscheiden van blokmeerschuim (deze laatste is het beste en duurste): met een natte vinger, beter nog met de tong, even de wand aan de binnenkant van de ketel voelen. Als je de zuigende werking van het meerschuim voelt, met de tong het best waar te nemen, dan heb je te maken met het goede blokmeerschuim.
Of de winkelier blij is met je, wanneer je jouw tong in die pijp steekt, is natuurlijk nog maar de vraag. Misschien even van de winkelier afwenden, zodat je het uit het zicht kunt doen. :wink:

_________________
--+-----+-----+-----+--
Hoe vrij bent u nog?
--+-----+-----+-----+--


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 mei 2011 17:27 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jun 2010 13:12
Berichten: 4789
robvoorburg schreef:
De koollaag houd ik aan de minimale kant...

...De meerschuimen die ik gisteren rookte was er een waar ik al een jaar of 4 met een zekere regelmaat uit rook, meerschuim is zeer poreus en zelfs na zoveel roken blijkt het materiaal het vocht nog steeds op te nemen...


Koollaag in een meerschuim pijp :shock: ??? Nog nooit van gehoord of meegemaakt. Ze worden wel zwart aan de binnenkant, maar ik heb nog nooit een koollaag kunnen opbouwen in een meerschuimpijp (gelukkig).

Meerschuim neemt tot 135% van zijn eigen gewicht aan vocht op. Dat droogt netjes weer weg tijdens de rusttijd, dus je kunt er van uitgaan, dat meerschuim zijn droogrokende werking nagenoeg nooit verliest.

En mocht je ooit nog eens een meerschuimen pijp willen: Rudi verkoopt die van Altinay en ik heb er de laatste maanden 5 stuks aangeschaft bij hem. Geen enkele (hoe mooi de kop ook was) benaderde ook maar de prijs richting 300 euro, laat staan 500 euro :shock: :o .
Dus die De Graaff calculeert behoorlijk vet met zijn pijpjes, daar ga ik dus geen pijpen kopen.

En dat schroefdraad? Gewoon de steel altijd in dezelfde richting van de kop afdraaien en ook er terug op: altijd in de richting van het vastdraaien van het schroefdraad (met de klok mee, dus). Dan blijft dat schroefdraad deel altijd in de kop zitten.

_________________
--+-----+-----+-----+--
Hoe vrij bent u nog?
--+-----+-----+-----+--


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 mei 2011 18:24 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
De Graaff is duur, dat klopt. In Leerdam zag ik voor de meerschuimen inderdaad andere prijzen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 01 mei 2011 18:58 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 22 feb 2011 12:08
Berichten: 452
Woonplaats: België
Ik heb een tweedehands IMP meerschuim gekocht op ebay voor zo'n 25 euro en een koncak meerschuim van maurice hier van ongeveer dezelfde prijsklasse.
Beiden ben ik ongeloofelijk blij mee.
Van de kwaliteit weet ik weinig van.
geperst of niet, geen idee.
Hoewel ik vermoed van niet want ik voel die "zuigende" werking aan m'n handen.
ik heb vaak zweterige handen maar tijdens het roken zijn die heel droog en bijna vastgezogen op het meerschuim.
Ook zijn ze vrij licht.
Ze roken ook voortreffelijk!
De smaak is toch iets anders dan bruyere maar zeker niet slecht. ik hou er wel van.
Ik vindt ze meer passen bij zoete aroma's.
hmm, ik ga me der eentje stoppen ze ;p


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: 02 mei 2011 09:57 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 20 nov 2010 12:54
Berichten: 5235
Woonplaats: Lemelerveld
Ik heb een pijp met meerschuimen inleg... Dit is geperst meerschuim, maar rookt perfect... Lekker koel en droog... Dus dit is ook een type pijp waar je naar kunt kijken. Voordeel ik kan deze gewoon met zwarte handen pakken, en dat durf ik met een geheel meerschuimen exemplaar niet. Voor mij komt er straks nog zeker weten een goede en mooie met meerschuim ingelegde pijp bij.
:B

_________________
*****Carpe Diem*****


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 14:41 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Zo af en toe kijk ik op de site van Altinok. Hier staan fraaie meerschuimpijpen
ten toon, onder andere de Signature 123, een neuswarmer in de stijl waar Huub
alles in hout van heeft.
Nu heb ik 3 Altinay meerschuimpijpen en die bevallen uitstekend en ik vermoed
wanneer ik naar de foto's van de Altinoks kijk dat het wel goed zit.

Heeft iemand ervaring met dit merk? Komt een bestelling netjes op tijd aan.
Zit er een op maat gemaakte harde verpakking bij?
De prijzen staan in dollars zag ik, geven zij een bedrag ook in euro's aan?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 16:35 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 feb 2011 14:05
Berichten: 1207
Woonplaats: Helmond
Als je een corncob aan wilt gaan schaffen, kijk dan of het de échte corncobs van Missouri Meerschaum zijn. Ze zijn makkelijk te herkennen aan een stickertje aan de onderkant van de kop:
Afbeelding

Bij deze pijp zal op den duur de steel gaan verkolen waardoor de kop los gaat zitten of in het ergste geval gewoon erafkiepert. De steel zit namelijk door een gat in de kop gestoken en het rookkanaal komt dan ook boven de "bodem" van de ketel uit; hierdoor is de pijp ook niet helemaal leeg te roken. Iemand heeft me ooit eens verteld dat een Missouri Meerschaum corn cob zeker een 200 rookbeurten mee kan gaan zolang je maar op tijd stopt met roken en dus niet de steel mee oprookt.

In het begin krijg je tijdens het roken ook een (van de pijp afkomstige) licht zoete maïssmaak, en da's best lekker!

Als het stickertje ontbreekt heb je waarschijnlijk met een of ander imitatieprul van doen. Mijn advies is dan: laten liggen! Ik heb eens zo'n ding gehad en bij de derde keer roken brandde de bodem door. Bovendien rookte hij scherp en onaangenaam.

Overigens heeft Missouri Meerschaum niks met meerschuim te maken. ;)

_________________
Mijn pijpen Mijn tabak


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 19:09 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 apr 2010 21:18
Berichten: 1361
is een hele mooie nosewarmer,
hoe zit het eigenlijk met de verkleuring van dit soort meerschuim?
trek die later na jaren roken ook naar echt zwart toe?


de SG 121 erboven is ook een hele mooie

_________________
WINSLOW Waarom niet ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 19:18 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 feb 2011 14:05
Berichten: 1207
Woonplaats: Helmond
Donkerder dan bruin heb ik ze nog nooit gezien. Ik heb zelf geen ervaring met het roken van meerschuimen pijpen en ik denk ook niet dat ik er ooit een aan ga schaffen. De prijs is voor mij niet het grootste bezwaar (meerschuim is vrij prijzig), de kwetsbaarheid van meerschuim wel. Verder vind ik meerschuim prachtig om te zien zolang het nog wit is, maar in tegenstelling tot de meerderheid op dit forum vind ik de bruine verkleuring van meerschuim just niet mooi. :roll:

_________________
Mijn pijpen Mijn tabak


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 19:50 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
De kwetsbaarheid van meerschuim neemt af naarmate je er langer
uit rookt. Ik heb ooit een oude gekocht op een antiekmarkt, hier
kan je een vingernagel niet meer inkrijgen, zo hard.
Ze verkleuren allen anders. Dit gaat zeer geleidelijk. Wanneer je
de pijp volgens de regelen der kunst rookt is glimmend zwart het
hoogst haalbare. Ik heb er slechts 1 gezien, meestal moet je je
tevredenstellen met donkerbruin, een beetje bockbierachtige kleur.
Daar ben ik dik tevreden mee.
De eerste keer een maagdelijk witte meerschuim aansteken, daar
heb ik altijd bij moeten slikken, door het te doen zet je iets onomkeer-
baars in gang.

Daar staat wel een vele jarenlang rookgenot tegenover.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 19:59 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 apr 2010 21:18
Berichten: 1361
rob,ik las ook ergens,dat er bij eentje een vingervlek van de eventuele verkoper op kwam zetten in de verkleuring,
is deze nog meer komen opzetten,of later weer weggetrokken?
en hoe rook jij ze de eerste malen?
raak je de ketel ook aan?of alleen de steel?

_________________
WINSLOW Waarom niet ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 20:42 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Het lijkt alsof bedoelde vingerafdruk door te roken wat naar de
achtergrond verdwenen is, misschien met daglicht nog herkenbaar,
maar dan moet je even tot morgen wachten.
De meeste meerschuimen die ik zag, hadden de meeste verkleuring
aan de hals en onderkant ketel, hetgeen duidt op te snel roken tijdens
de eerste tijd.
Tijdens die eerste tijd is het beter, met het oog op het latere resultaat,
de pijp alleen aan de steel vast te houden. Op een ander forum las ik dat
er velen zijn die dat advies naast zich neer leggen en vanaf dag 1 de pijp
in de hand houden.
Ook op de site van Altinok staan bij de adviezen twee zaken die niet kloppen.
Uiteindelijk moet je de pijp wel ruimen, want er ontstaat gewoon koolaanslag.
Laat de koollaag niet te dik worden.
Ten tweede zeggen ze dat je de pijp na gebruik gelijk opnieuw kan stoppen.
Dat vind ik niet, ik laat de pijp rusten tot deze weer aangenaam ruikt.

De pijp die ik nu in mijn handen houd zou ik nat af kunnen nemen, maar daar
heb ik dan al wel een jaar of vijf regelmatig uit gerookt.
Ter informatie en hopelijk niet tot ontmoediging, wanneer ik de pijp op een
stuk wit papier leg die zie ik een zeer duidelijke kleursverandering naar
ivoorgelig zeg maar.
Van hetzelfde merk (Altinay) heb ik er een die beduidend sneller kleurt, vraag
me niet hoe dat zit.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 20:50 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jun 2010 13:12
Berichten: 4789
robvoorburg schreef:
Van hetzelfde merk (Altinay) heb ik er een die beduidend sneller kleurt, vraag
me niet hoe dat zit.

Verschil tussen persmeerschuim en blokmeerschuim (Altinay is voor 99% zeker blokmeerschuim, dus poreuzer)?

_________________
--+-----+-----+-----+--
Hoe vrij bent u nog?
--+-----+-----+-----+--


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 20:54 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 17 feb 2011 14:05
Berichten: 1207
Woonplaats: Helmond
robvoorburg schreef:
Tijdens die eerste tijd is het beter, met het oog op het latere resultaat,
de pijp alleen aan de steel vast te houden. Op een ander forum las ik dat
er velen zijn die dat advies naast zich neer leggen en vanaf dag 1 de pijp
in de hand houden.

Ik heb ook ooit eens iets gelezen over handschoenen dragen tijdens het roken.

_________________
Mijn pijpen Mijn tabak


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 21:00 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jun 2010 13:12
Berichten: 4789
Mus schreef:
Ik heb ook ooit eens iets gelezen over handschoenen dragen tijdens het roken.

Klopt. Van die witte handschoenen, worden vaak bij juweliers gebruikt.

_________________
--+-----+-----+-----+--
Hoe vrij bent u nog?
--+-----+-----+-----+--


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 13 nov 2011 21:07 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Ja, dat klopt W.C. echter beide pijpen zijn van hetzelfde
merk. En de derde, ook van Altinay, heeft weer een verkleuring
die tussen de eerste en de tweede zit.

Je zou ook een stuk zeemleer op maat kunnen knippen en om de
pijp aanbrengen, lijkt me handiger dan handschoenen.

Blockmeerschuim voelt vederlicht en persmeerschuim voelt aanzien-
lijk zwaarder.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 14 nov 2011 19:12 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 05 apr 2010 21:18
Berichten: 1361
op zich lijkt mij het wel een uitdaging,
om zoiets eens jarenlang te volgen,
dus toch maar eens rondkijken naar een mooi model

_________________
WINSLOW Waarom niet ?


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 14 nov 2011 19:21 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Maar mijn vraag was of iemand al eens zaken met deze man heeft gedaan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 14 nov 2011 20:20 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 23 sep 2009 13:19
Berichten: 2812
Woonplaats: Leerdam
robvoorburg schreef:
Maar mijn vraag was of iemand al eens zaken met deze man heeft gedaan.


Sinan Altinok? Geen zaken mee gedaan maar op andere fora niets dan positieve reviews gelezen.
Wat betreft de handschoenen....ik houd mijn meerschuimpijpen vanaf dag 1 gewoon in de hand en ze kleuren prima. 1x per jaar in de bijenwas en zorgen dat er geen koollaag in komt.

_________________
Was ik maar een vulkaan.... Dan kon ik de hele dag op mijn rug liggen roken en iedereen zou zeggen : hij is actief !!

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 15 nov 2011 17:42 
Offline

Geregistreerd: 13 apr 2009 16:57
Berichten: 274
Woonplaats: Leusden
robvoorburg schreef:
Maar mijn vraag was of iemand al eens zaken met deze man heeft gedaan.


Ik heb onlangs een billard bij hem gekocht. Sinan Altinok kwam in het e-mail verkeer wat ik met hem heb gehad, op mij over als een aardige, correcte man.

Als het model pijp wat je bestelt niet op voorraad is, moet zij voor je worden uitgesneden en dat duurt een tijdje: in mijn geval een kleine 2 weken.

De kwaliteit van de pijp vind ik zeer goed.

Ze wordt inderdaad in een harde, zwarte verpakking geleverd.

Of Altinok de prijzen voor je omrekent in euro's weet ik niet meer maar je kan het allicht vragen.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 15 nov 2011 18:47 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Dank voor de informatie Henk. Nooit gedacht dat je een
meerschuim zou roken, hoewel vroeger werd geadviseerd
baai uit zo'n pijp te roken.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 15 nov 2011 20:28 
Offline

Geregistreerd: 13 apr 2009 16:57
Berichten: 274
Woonplaats: Leusden
Dat komt voornamelijk door de Otto en Kopp meerschuim die jij me hebt geschonken. Ik ervaarde dat naturel-tabakken er niet alleen prima in smaken maar dat de Virginia-flakes die ik meestal rook een heerlijk romige bijsmaak krijgen wanneer ze gerookt worden in meerschuim.

De Altinok billard die ik heb is een tikje te groot voor flakes. Daar rook ik dingen uit als Sail Natural en Sail Classic.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 15 nov 2011 21:28 
Offline

Geregistreerd: 18 sep 2010 11:54
Berichten: 8119
Woonplaats: 's-Gravenhage
Was helemaal vergeten dat ik je een meerschuim had gegeven. Mijn
houten pijpen heb ik onder handbereik, de meerschuimen liggen in de
kast bij de tabak, zodat ik de laatste stomweg vaak vergeet te roken.
Voor mij doen ze wat rookgenot betreft niet onder voor bruyere.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 15 nov 2011 21:58 
Offline

Geregistreerd: 13 apr 2009 16:57
Berichten: 274
Woonplaats: Leusden
Daar doen ze zeker niet voor onder! Als de Otto en Kopp een keer donkerbruin gerookt is stuur ik je wel een foto, maar zoals je zegt gaat dat zeer geleidelijk! :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 22 nov 2011 17:35 
Offline

Geregistreerd: 27 sep 2011 13:26
Berichten: 29
Woonplaats: Oostende (Belgische kust)
Beste,

Mijn meerschuimen pijp: een klassieke Turk.

Anderhalve maand geleden aangekocht via Delcampe.net van een fransman, die de pijp gekocht en meegebracht had in 1961 na een verblijf van enkele jaren in Turkije.
De pijp was nog nooit gerookt, maar wel een beetje vuil (steeds op de kast gestaan?)
Ik heb alles grondig gereinigd en terug gemonteerd en dan ondervonden wat Janneman vertelt: dat meerschuim broos is: het middenstuk is gebarsten en een gedeelte met de schroefdraad erin is in 4 stukken losgekomen.

Ik heb het stuk terug gelijmd maar monteer het niet meer in de pijp wegens te broos. Het maakt de pijp ook wat korter en handiger.


Bijlagen:
P1040507_resize.JPG
P1040507_resize.JPG [ 169.64 KiB | 8211 keer bekeken ]
P1040508_resize.JPG
P1040508_resize.JPG [ 126.78 KiB | 8211 keer bekeken ]
P1040509_resize.JPG
P1040509_resize.JPG [ 152.81 KiB | 8211 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 22 nov 2011 17:40 
Offline

Geregistreerd: 27 sep 2011 13:26
Berichten: 29
Woonplaats: Oostende (Belgische kust)
Mijn (voorlopige) ervaring tijdens het roken: de pijp rookt zeer koel en zonder bijsmaken. Wel heb ik nog last van enkele kleine lekstromen omdat hij nog niet volledig dicht is door al die verbindingen. Iemand een idee hoe je dat het best dicht? Met kartonnen of rubberen dichtingsringetjes?

De metalen tussenringen zijn van messing, de schroefverbindingen in aluminium.

Groetjes,
ronald2


Bijlagen:
Pasha_small.JPG
Pasha_small.JPG [ 124.52 KiB | 8209 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 22 nov 2011 20:40 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 14 feb 2009 17:17
Berichten: 5135
Woonplaats: Sittard
Ik ben geneigd bij dit soort problemen allereerst naar papier of karton als pakkingmateriaal te grijpen...

_________________
Groet, Janneman

youtube pijp-rook-filmpjes: http://www.youtube.com/user/oeoek1?feature=mhee
mijn 'pijpenboek': http://members.home.nl/j.kusters/PIJPENBOEK.htm
mijn pijpenrek: http://www.pijprokersforum.nl/viewtopic.php?f=41&t=1822


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 22 nov 2011 21:02 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 29 jun 2010 13:12
Berichten: 4789
Wat Janneman schrijft. Of met dun garen het insteekgedeelte omwikkelen (mooi tegen elkaar aan wikkelen) en dan in het andere deel steken. Dat is doorgaans erg stevig. Beetje zoals op dit plaatje, voor de verduidelijking:

Afbeelding

_________________
--+-----+-----+-----+--
Hoe vrij bent u nog?
--+-----+-----+-----+--


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 22 nov 2011 21:07 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 24 okt 2010 11:08
Berichten: 727
Woonplaats: Moos-Herk
Winslow Collector schreef:
Wat Janneman schrijft. Of met dun garen het insteekgedeelte omwikkelen (mooi tegen elkaar aan wikkelen) en dan in het andere deel steken. Dat is doorgaans erg stevig. Beetje zoals op dit plaatje, voor de verduidelijking:

Afbeelding


zo heb ik er vroeger veel opgebonden
als twintiger hield ik me bezig met zelf hengels maken voor karpervissers

m'n ouders hadden een hengelsportzaak,vandaar
grtz
WR

_________________
rasta live up!!
beat down babylon!!
Clan-smoker

Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 02 dec 2011 09:47 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 07 feb 2010 22:08
Berichten: 2016
Woonplaats: Rotterdam
Wat een slechte invloed hebben jullie toch op me... http://altinokpipe.com/ Hier moet ik gewoon ooit een pijp bestellen. Wat een kunstwerken maakt die man!

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: meerschuim
BerichtGeplaatst: 02 dec 2011 21:23 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 okt 2009 15:32
Berichten: 8913
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Mooie site Gypscoprotheres.
Ik zie mogelijkheden voor een forum-portret jaarpijp van deze man. :lol:

_________________
Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 72 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling